25 години след загубата на Даяна: Уилям и Хари зад ковчега на Елизабет, пристигнаха в Уестминстър (ВИДЕО)

Кралицата напуска Бъкингамския дворец за последен път

14.09.2022 | 15:47 Редактор: Петя Кръстева

Принц Уилям и принц Хари вървяха заедно зад ковчега на кралицата в процесия в Лондон. Тленните останки на монарха вече са пренесени в залата Уестминстър.

Братята, заедно с краля, следваха ковчега пеша при придвижването му от Бъкингамския дворец до залата Уестминстър, където ще бъде положен. Беше отслужена служба с продължителност около 20 минути от архиепископа на Кентърбъри.

Тримата братя и сестри на краля - принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард - също ще вървят в процесията. Камила, кралицата-консорт, и Катрин, принцесата на Уелс, Софи, графинята на Уесекс, и Меган, херцогинята на Съсекс ще пътуват към Уестминстър Хол с кола.

В парада участват около 1000 членове на въоръжените сили. Ковчегът на кралицата ще бъде пренесен от оръжейна карета на Кралския отряд на кралската конна артилерия.

Хиляди хора са се събрали по пътя на процесията, за да отдадат своята почит към монарха. В 19 часа българско време хилядите желаещи британци ще могат да отдадат почит и да се сбогуват с най-дълго управлявалия британски монарх. Мнозина още от през нощта се наредиха на опашка, за да се сбогуват с кралицата. Хиляди доброволци и полицаи се грижат за реда.

Отцепеният периметър за желаещите да се поклонят е дълъг над 8 километра и се вие около брега на река Темза.

Правителството на Великобритания предупреди чакащите да бъдат подготвени за дълги опашки и посъветва хората с деца добре да си помислят дали да ги взимат със себе си, защото е възможно да се чака до 30 часа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК