Невиждано: Стотици хиляди ще се сбогуват с Елизабет II на траурното шествие

В рамките на 4 дни лондончани ще могат да отдадат почит на кралицата

14.09.2022 | 13:52 Редактор: Теодора Патронова

Хиляди посрещнаха тленните останки на кралица Елизабет II в Лондон.  Въпреки дъжда те чакаха търпеливо пред Бъкингамския дворец да видят за последно кралицата. При пристигането на кортежа тя беше посрещната с аплодисменти. 

В следобедните часове ковчегът на кралицата ще бъде преместен от Бъкингамския дворец до Уестминстърския дворец. Там в продължение на четири дни хората ще могат да се сбогуват. Принцовете Уилям и Хари, заедно с крал Чарлз III, ще придружат ковчега пеша.

По време на траурното шествие ще гърмят оръжия в "Хайд парк", а камбаните на Биг Бен ще бият. Очаква се стотици хиляди хора да минат покрай ковчега, за да отдадат почитта си.

Правителствени служители пуснаха маршрута, по който хората да се редят на опашка. Властите дори предупредиха, че може да се наложи да се чака по 30 часа.

Някои институции ще осветят сградите си със снимки на кралицата, а кафенета и барове ще предлагат освежителни напитки и достъп до своите съоръжения. По трасето, откъдето ще преминават хората, искащи да отдадат почит, са поставени 500 тоалетни.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК