Москва призна огромните успехи на украинската контраофанзива, руски войници се предават

За последното денонощие са отвоювани повече от 20 селища

13.09.2022 | 13:42 Редактор: Ваня Кузманова

От началото на войната в Украйна Киев си е върнал 6 хил. кв. км територии. Продължава успешната контраофанзива на украинската армия в Харковска област, която почти изцяло си е върната от украинската армия.  

За последното денонощие са отвоювани повече от 20 селища. Руските части търпят поражение. Москва призна, че е загубила ключови градове в североизточната Харковска област, което според анализатори се смята за пробив във войната. 

Все повече руски войници се предават, съобщи говорител на украинското разузнаване. Украинската армия постига огромни успехи с тази контраофанзива, заяви президентът Зеленски. 

"От началото на септември нашите войници вече освободиха 6000 кв./км украинска територия на изток и юг. Ние вървим напред. Украйна постигна огромен успех в светкавичната си контраофанзива в района на Харков на североизток, при която бяха превзети десетки райони, включително градовете Изюм, Купянск и Балаклия. Значителни победи има и в южната област Херсон. Руската армия нанесе удари по украинската енергийна инфраструктура. Стотици хиляди украинци се оказаха в тъмнината – без ток. Сгради, болници, училища, комунална инфраструктура. Руските ракети поразяват именно тези обекти, които нямат абсолютно нищо общо с инфраструктурата на въоръжените сили на страната ни. Това е знак за отчаянието на тези, които измислиха тази война. Така реагират на поражението на руските сили в района на Харков", заяви Зеленски.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 0
Българин
преди 1 година
Рано е за категорични изводи след тази контраофанзива на украинците, но не трябва да се забравя, че последната дума в тази война ще бъде на Пентагона, а това означава крах на крепостните при.митиви... Сигнализирай за неуместен коментар