Доживотна присъда за майка веган, погубила с глад детето си

Към момента на смъртта момчето тежало около 8 килограма

04.09.2022 | 22:13 Редактор: Теодора Патронова
Доживотна присъда за майка веган, погубила с глад детето си

Майка веган от американския щат Флорида, която погуби с глад 18-месечния си син, бе осъдена на доживотен затвор, съобщи "Ню Йорк пост".

38-годишната Шийла О'Лиъри от Кейп Корал получи и две 30-годишни присъди за утежняващо насилие и непредумишлено убийство на дете.

Синът й Езра О'Лиъри почина през септември 2019 г. Към момента на смъртта той тежал около 8 килограма, което е с три килограма по-малко от нормата и отговаря на теглото на 7-месечно дете. Жената призна, че е хранила Езра само със сурови зеленчуци, плодове и кърма. Аутопсията показа, че момчето е починало от усложнения, причинени от недохранване, съобщи БГНЕС.

Съпругът на престъпницата Райън О'Лиъри очаква съдебно решение по същите обвинения. Освен това през август срещу него е образувано дело за непристойни действия спрямо лице под 12-годишна възраст.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 1 година
Що за просташко заглавие? Веган съм от 10 години. Преминаха на растителна храна за една нощ. Веганството няма нищо общо с простотията на някои хора. Но псевдожурналята нали трябва да търсят сензация и да използват разделението между хората за да си вдигат рейтинга. БГонеър, не знаех че и вие сте кафява медия... Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
Мда... Врганството у
преди 1 година
Нещо за забрана на веган пропагандата? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
То сега вече нутрицистите затоплисти казват че трябва да ядем веднъж на ден. И нищо чудно да и мине трика, през 1978 им мина с прочутото 2000 ккал на ден и най-малко 50% от тях от въглехидрати. Оттогава диабета в САЩ расте всяка година и от 1% вече гони 9%. Е и в България от възприемането на същата нормативна, според която една кока кола е по-полезна от едно кисело мляко диабета и дебелите растат. Някой отговорен? А би трябвало, не са един или двама мъртвите. Сигнализирай за неуместен коментар