Град в близост до АЕЦ "Запорожие" в Украйна е подложен на артилерийски обстрел

Седем души са били ранени, като двама от тях са тежко пострадали

29.08.2022 | 11:56 Редактор: Теодора Патронова
Град в близост до АЕЦ

Украинският град Енергодар, който се намира в близост до окупираната от Русия Запорожка АЕЦ, снощи е бил ударен от няколко снаряда, предаде ДПА.

Москва и Киев си размениха обвинения за артилерийския обстрел. И двете страни разпространиха видеа, на които се виждат много запалени автомобили в жилищни райони на града. 

Седем души са били ранени, като двама от тях са тежко пострадали, каза Владимир Рогов от руската окупационна администрация. Той посочи, че чрез атаката Украйна се опитва да предотврати визита на експерти от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ).

Украинският кмет на Енергодар Дмитро Орлов, който напусна областта, каза, че става въпрос за провокация и че зад нея стоят руски сили, съобщи БТА.

Той обвини Москва в "ядрен шантаж", тъй като в съоръжението са разположени руски военни части. Международната общност се страхува, че боевете в Запорожката АЕЦ, която е най-голямата атомна централа в Европа, могат да предизвикат ядрена катастрофа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
ДА ИЗТЕГЛЯТ ВОЙСКИТЕ
преди 1 година
И ДВЕТЕ СТРАНИ - РУСИЯ И УКРАЙНА - ДА ИЗТЕГЛЯТ ВОЙСКИТЕ СИ ОТ ТАМ. ДА СЕ ВКЛЮЧИ АЕЦ-ца КЪМ МРЕЖАТА НА УКРАЙНА, ЗАЩОТО ДРУГОТО Е ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ. ДА СЕ НАСТАНЯТ ОКОЛО АЕЦ-ца ВОЙСКИ НА ООНР, ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СТАНЕ АВАРИЯ! Сигнализирай за неуместен коментар