Александър Дугин: Искаха да смажат волята ни с кървав терор. Копнеем за нещо повече от отмъщение

Дъщеря ми никога не е призовавала към насилие и война, заяви бащата на Дария

22.08.2022 | 17:02 Редактор: Елеонора Танева
Александър Дугин: Искаха да смажат волята ни с кървав терор. Копнеем за нещо повече от отмъщение

Народът на Русия не може да бъде сломен, така че убийците на Дария Дугина няма да постигнат целта си. Това се казва в изявлението на баща ѝ Александър Дугин, разпространено в канала му в Telegram от председателя на борда на директорите на групата компании "Царград" Константин Малофеев.

Дугин подчерта, че дъщеря му е "патриот, военен кореспондент, експерт по централните канали, философ" и "никога не е призовавала към насилие и война".

Бащата добави, че "враговете на Русия подло, тайно са я убили". 

"Но ние, нашият народ, не можем да бъдем сломени дори от такива непоносими удари. Те искаха да смажат волята ни с кървав терор срещу най-добрите и най-уязвимите от нас. Но няма да постигнат целта си", подчерта той, цитиран от ТАСС. 

И не пропуска да съобщи за отмъщението, което очаква.

"Сърцата ни копнеят за нещо повече от просто отмъщение или възмездие. Това е твърде дребно, не е по руски. Нуждаем се само от нашата Победа ... Така че победете, моля!", пише още той.

По-рано Центърът за връзки с обществеността на ФСБ на Русия съобщи, че убийството на Дария Дугина е разкрито. Извършено е от украинката Наталия Вовк, която изчезнала след престъплението в Естония. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК