Експерти: Много повече деца в САЩ са прекарали Ковид-19, отколкото се предполага

Доказателства за това са открити в кръвни проби

21.08.2022 | 06:55 Редактор: Искра Ангелова
Експерти: Много повече деца в САЩ са прекарали Ковид-19, отколкото се предполага

В САЩ, където много хора използват домашни тестове за ковид, ако въобще се тестват, експерти отдавна признаха, че реалният брой на заразени с коронавирус е много по-голям, отколкото се съобщава официално, предаде ДПА.

Нови данни на центровете за контрол и превенция на заболяванията показват, че броят на засегнатите деца е много по-голям.

Доказателства за това са открити в кръвни проби на деца, на които е била вземана кръв в лаборатории по други причини, като измерване на равнището на холестерол или олово.

От 26 725 проби, взети през май и юни, близо 80% са съдържали тип антитела, който имунната система произвежда само в отговор на инфекцията, а не като реакция на ваксина, информира БТА.

Ако се приеме, че този процент важи за всички деца в САЩ, центровете за контрол и превенция на заболяванията изчисляват, че поне 57 милиона деца са били заразени с коронавируса към края на юни, което е четири пъти повече от общия брой на регистрираните случаи към онзи момент.

Това число обаче може да не съответства на броя случаи в началото на пандемията, тъй като при повечето хора нивата на тези издайнически антитела спадат до неоткриваеми стойности в рамките на една година.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК