Локдаунът довел до смъртта на повече британци, отколкото Ковид пандемията?

Отменени са много приеми и процедури, което е довело до "огромно изоставане" в превенцията на заболяванията

19.08.2022 | 09:38 Редактор: Тодор Петров
Локдаунът довел до смъртта на повече британци, отколкото Ковид пандемията?

Последиците от карантините и локдауните в Обединеното кралство може да са причина за повече смъртни случаи, отколкото заразяването с коронавирус, съобщава Telegraph, като се позовава на статистически данни и проучвания на здравни организации.

В борбата на Великобритания с пандемията през 2020 и 2021 г. са отменени много приеми и процедури, което е довело до "огромно изоставане" в превенцията на заболяванията, с което Министерството на здравеопазването все още не може да се справи.

От началото на юни националната статистическа служба (ONS) е регистрирала 10 000 смъртни случая повече в сравнение със средната стойност за петте години, предшестващи пандемията. Това са случаи, които не са свързани с Ковид-19, от който през същия период са починали 2811 души. Това се случва на фона на призивите за подновяване на мерките за контрол на коронавирусната инфекция, по-специално задължителното използване на маски през зимата, пише изданието.

Британската фондация за изследване на сърцето и съдовите болести заяви, че е "дълбоко обезпокоена" от статистиката, а Асоциацията за инсулти заяви, че е очаквала смъртните случаи да се увеличат, пише dnes.bg.

Британското министерство на здравеопазването е разпоредило разследване на статистическите данни поради опасенията, че прекомерната смъртност е свързана със забавено или отложено лечение на заболявания като рак, диабет и сърдечни болести.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК