Тайван изстреля сигнални ракети, предупреждава 7 дрона, летящи над отдалечените острови

Министерството на отбраната каза, че войските са били вдигнати по тревога

06.08.2022 | 10:45 Редактор: Ваня Кузманова
Тайван изстреля сигнални ракети, предупреждава 7 дрона, летящи над отдалечените острови

Министерството на отбраната на Тайван съобщи, че тайвански войски са изстреляли сигнални ракети, за да предупредят седем дрона, прелитащи над отдалечените острови Кинмен, както и неидентифициран самолет, прелитащ над други отдалечени острови - Мацу, предаде Ройтерс.

Министерството каза, че войските са били вдигнати по тревога и в двата района, които се намират недалеч от бреговете на континентален Китай, след като Пекин започна мащабни военни учения тази седмица в отговор на визитата в Тайван на председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, предаде БТА. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
13 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Няма да се стигне до война Китай-Тайван. На китайците не им трябва разрушен Тайван, а този с производството на структури (кристали), които вие наричате аматьорски чипове , на свръхголеми интегрални монолитни и най-вече хибридни ИС. С тези СГИС те се доближават плътно до японските ИС, а по цена са поне 2 пъти по-евтини при сравнимо качество. Не става въпрос за IT, а за много прецизно п-во на сложни ИС (Integrated Circuits) , не бъркайте едното с другото. Сигнализирай за неуместен коментар