Стачката на Lufthansa с огромни последици: Отменени са почти всички полети

Общо ще бъдат анулирани над 1000 полета със 134 хил. пътници

26.07.2022 | 17:05 Редактор: Ирена Бакърджиева
Стачката на Lufthansa с огромни последици: Отменени са почти всички полети

Предупредителната стачка на наземния персонал на най-големия европейски превозвач Lufthansa ще има огромни последици. Авиокомпанията отменя почти цялата си програма за полети в двата си центъра във Франкфурт и Мюнхен. По данни на Lufthansa във Франкфурт ще се наложи да бъдат отменени 678 полета, а в Мюнхен - 646 връзки. Според изчисленията на компанията само на тези две аерогари ще бъдат засегнати 92 хил. пътници. Общо ще бъдат отменени над 1000 полета със 134 хил. пътници.

Пътниците, които не са направили презаверка, не трябва да идват на летищата, предупреждава Lufthansa. Отворени са само няколко гишета за обслужване. Освен това пътниците, които не разполагат с подсигурен свързващ полет, не трябва да летят до германските хъбове. В противен случай рискуват да останат блокирани там с часове или дори с дни.

Компанията работела на пълни обороти, за да възстанови нормалното функциониране на полетите възможно най-бързо. Въпреки това стачките може да имат последици и в четвъртък и петък, поясни Lufthansa, цитирана от DPA.

Полетите на компанията от и до летище София, насрочени за утре, са отменени. За два вечерни полета до Франкфурт и Мюнхен няма такава информация на сайта на летището, два други този следобед ще излетят със закъснение.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК