Слабото търсене на бензин в САЩ и Китай понижи цените на петрола

WTI падна под $99 за барел, след като загуби около 1% в сряда

21.07.2022 | 10:45 Редактор: Ирена Бакърджиева
Слабото търсене на бензин в САЩ и Китай понижи цените на петрола

Цените на петрола се понижиха, тъй като инвеститорите оцениха признаците на слабо търсене на бензин в САЩ и разширяващи се запаси, предава Bloomberg. 

West Texas Intermediate падна под $99 за барел, след като загуби около 1% в сряда. Американски доклад показа, че запасите от гориво са се увеличили повече от очакваното миналата седмица, докато средната стойност за последните четири седмици показва, че високите цени са намалили употребата до малко над същото време преди две години и под всяка друга година от 2000 г. насам.

След оживление през по-голямата част от първото полугодие последвано от нахлуването на Русия в Украйна, цените на петрола се понижиха през последните седмици поради опасения от рецесия, затягане на политиките на централните банки и широко отдръпване на инвеститорите от суровините. През юли фючърсите на суровия петрол са напът да отчетат първата си последователна месечна загуба от 2020 г. въпреки признаците, че физическите пазари остават затегнати.

"Търсенето на бензин в САЩ не показа сила, въпреки че Северното полукълбо все още е в сезон на пиково потребление“, каза базираният в Шандун анализатор в Zhaojin Futures Co Гао Джиан.

"Тъй като сезонът на пиковото търсене навлиза в повратна точка и глобалният икономическият растеж се забавя, пазарът трябва да бъде под постоянно наблюдение за риск от отслабване на търсенето на петролни продукти."

Четете повече в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК