Медведев: Санкциите на Запада целят да наранят колкото може повече обикновените руснаци

Той ги определи като "нелегитимни", защото са приети без решение на ООН

30.06.2022 | 14:43 Редактор: Елеонора Танева
Медведев: Санкциите на Запада целят да наранят колкото може повече обикновените руснаци

Западът, с налагането на санкции, иска да нарани колкото е възможно повече обикновени граждани на Руската федерация. Тази позиция изрази заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

"Всички разбират например, че забраната за използване на международни платежни системи от руски граждани, от правна гледна точка е умишлено причиняване на вреди на обикновените руски граждани", каза той. 

По думите му - целта на западните санкции е да нанесат колкото се може повече болка на голям брой граждани.

"Подчертавам, че става дума за обикновени граждани, а не за ръководството на държавата или бизнес елита", добави заместник-ръководителят на Съвета за сигурност, цитиран от ТАСС.

Руските власти работят върху изход от  ситуацията, а санкциите бяха определени като "нелегитимни". Медведев уточни, че  Руската федерация не признава санкциите, приети без решения на ООН. 

"Мащабните едностранни санкции, приети в противоречие с решенията на ООН за осигуряване на колективна сигурност чрез невоенни методи, са ярък пример за деградацията на международното правно регулиране и невъзможността да се вместят политическите амбиции в "прокрустовото легло" на съществуващия правен модел", каза още Медведев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК