Подготвят румънците за ядрен инцидент, раздават им йодни таблетки

Властите ще информират обществеността при нужда чрез медиите и сирените на гражданска защита

27.06.2022 | 10:13 Редактор: Елеонора Танева
Подготвят румънците за ядрен инцидент, раздават им йодни таблетки

Тази седмица започва раздаването на таблетки с калиев йодид на населението в Румъния, съобщава "Адевърул". Йодните таблетки ще бъдат раздавани безплатно в общински аптеки, посочени на уебсайта на Министерството на здравеопазването.

Властите предупреждават, че те трябва да бъдат прилагани само в случай на ядрено събитие или инцидент. Информационни материали за правилната употреба на тези таблетки ще бъдат на разположение безплатно в аптеките, уточнява БТА. 

В информационното ръководство се посочва, че калиев йодид 65 милиграма трябва да се прилага само по указание на властите и само в случай на ядрен инцидент. Властите ще информират обществеността чрез радиото, телевизията, пресата и сирените на гражданска защита. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
vasil tanev
преди 1 година
нима операцията на окото която нашите медичи правят след което се поставя леща която по принцип не помага за подобравяне на зрението и в момента струва само 850 лева след което трябва да минеш преглед при очен лекар който ще препоръча особенни очила с диоптри за да имаш добро зрени е та не разбрах за какво бяхя тези таблетки ?? при ядрен взив извиняваите не остава нищо или почти нищо !!! но всичко е бизнес нали ?? поне за момента Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Същите американски слуги едно време обучаваха украинците как да воюват с руснаците за всеки случай. Така че гответе се САЩ да защити свободата на Украйна дори с цената на ядрено оръжие... Сигнализирай за неуместен коментар