Бани с кръв от рога на сибирски елен: Разклатено ли е здравето на Путин?

Слуховете са отблъскващи, зловещи и недоказуеми

22.06.2022 | 16:00 Редактор: Искра Ангелова
Бани с кръв от рога на сибирски елен: Разклатено ли е здравето на Путин?

Бани с кръв от рогата на сибирски елен. Екскременти, събирани от лоялни служители, за да не могат да бъдат използвани за анализ. Мистериозни отсъствия за медицински процедури. Слуховете за здравето на Владимир Путин, който навършва 70 години през октомври, са отблъскващи, зловещи и недоказуеми.

Тези слухове обаче дават поне някаква представа за здравословното състояние на Путин - елемент, който е от ключово значение в момент, в който той ръководи руските сили.

По време на двете десетилетия на власт на Путин в общественото пространство не е изтичала почти никаква информация за истинското му здравословно състояние, като изключим демонстрациите на впечатляваща мъжественост и форма. Путин на кон. Путин лови риба гол до кръста, Путин практикува джудо...

Сега обаче руският президент вече е на достопочтена възраст и външният му вид се промени през годините - лицето му изглежда подуто, а движенията му понякога издават напрежение. Тези детайли подхранват слуховете още повече.

Най-задълбоченото изследване на здравословното състояние на Путин бе публикувано през април от рускоезичния сайт Proekt, изготвено на базата на общодостъпни източници и в което се съдържа заключението, че пътуванията през последните години на президента до неговата вила в Сочи, на брега на Черно море, съвпадат с пътуванията на голям екип от медици. Сред тях е и специалистът по рак на щитовидната жлеза Евгений Селиванов.

Циркулират слухове, че Путин си прави бани с кръв от рогата на сибирски елен, за която се предполага, че носи дълголетие и засилва половата мощ. Твърди се, че тази практика била препоръчана на руския президент от министъра на отбраната Сергей Шойгу, който е родом от Сибир.

Според френското ежеседмично издание "Пари Мач" по време на посещения във Франция през 2017 г. и в Саудитска Арабия през 2019 г. Владимир Путин е бил придружаван до тоалетната от екип, който е събирал изпражненията му, за да предотврати изтичането на каквато и да било информация за здравословното му състояние.

Наскоро ежеседмичното издание "Нюзуик", което се позовава на източници от американското разузнаване, написа, че през април на Путин са правени процедури, които са част от лечение на напреднал стадий на рак. Съветът на САЩ по националната сигурност отрече, че тази информация произхожда от него.

Кирило Буданов, ръководителят на украинските разузнавателни служби, пред "Скай нюз" също заяви, че Путин е болен от рак.

Единственият път, когато Кремъл потвърди, че Путин има здравословен проблем, беше през есента на 2012 г., когато руският лидер изчезна от общественото полезрение и анулира срещи. Кремъл съобщи тогава, че става дума за разтягане на мускул, а руски вестник написа, че президентът има проблеми с гърба.

Според сайта Proekt именно през този период започват сериозните проблеми на Путин със здравето. Пандемията от Ковид-19 отключи странности в поведението на руския президент, които според очевидци издават параноята му.

Официално Путин е ваксиниран, но за разлика от повечето световни лидери, така и не бяха разпространени кадри как му поставят доза от ваксината, припомня БТА.

На кадри от разговор в края на април на Путин с руския министър на отбраната Шойгу се вижда как президентът се е хванал здраво за масата. Това подхрани спекулациите, че по този начин Путин се опитва да скрие, че трепери. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков винаги отхвърля тези твърдения.

"Не мисля, че някой, който е с всичкия си, може да съзре признаци на болест или каквито и да било проблеми със здравето у президента Путин", каза руският външен министър Сергей Лавров по френска телевизия в края на миналия месец.

Беларуският президент Александър Лукашенко, който е съюзник на Путин, направи подобно изявление в интервю за японската телевизия. "Ако си мислите, че на Путин му има нещо, значи сте най-окаяният човек на света", каза Лукашенко тогава.

Повечето наблюдатели си мислят, че Путин ще се яви на изборите през 2024 г., след като прокара промени в конституцията, които му позволяват да изкара трети мандат.

"Страната няма никаква представа за истинското физическо и емоционално състояние на президента си. Цялата планета не знае дали един човек, който може да унищожи човечеството, като натисне един червен бутон, е в добро здраве или не", заяви Роман Баданин, главен редактор на Proekt.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК