Лавров: Няма признаци, че Путин е болен, виждате го всеки ден

Здравето и личният живот на руския президент са теми табу в Русия

30.05.2022 | 08:27 Редактор: Искра Ангелова
Лавров: Няма признаци, че Путин е болен, виждате го всеки ден

В неделя руският външен министър Сергей Лавров отрече твърденията, че президентът Владимир Путин е болен, като заяви, че няма признаци, сочещи за някакво заболяване.

Здравето и личният живот на Путин са теми табу в Русия и почти никога не се обсъждат публично.

В отговор на въпрос на френската телевизия TF1 руският първи дипломат заяви: "Не мисля, че здравомислещите хора могат да видят в този човек признаци на някакво заболяване или недъг".

Лавров посочи, че Путин, който през октомври ще навърши 70 години, "се появява на публични места всеки ден".

"Можете да го гледате на екраните, да четете и слушате речите му", каза Лавров в коментар, публикуван от руското външно министерство, цитиран от БГНЕС.

Путин, който е на власт в Русия от повече от две десетилетия, изпрати войски в Украйна на 24 февруари, предизвиквайки шокови вълни по целия свят.

Настъплението на Москва в Украйна уби хиляди хора, предизвика най-голямата бежанска криза в Европа след Втората световна война и доведе до безпрецедентни западни санкции срещу Русия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
vasil tanev
преди 1 година
идва ли краят на зелените хартийки++ това е много важно в този момент..и ако продължи по този начин мъртвият вече Путин какво очаква така нареченият запад?? ще бъде много много интересно нали ?? Сигнализирай за неуместен коментар