Путин и КГБ: Властта на съветските тайни служби е програмирана да унищожава

Тайните служби легитимират и в мирно време отнемането на човешки живот без съд и присъда

21.06.2022 | 14:29 Редактор: Ваня Кузманова
Путин и КГБ: Властта на съветските тайни служби е програмирана да унищожава

След като Владимир Путин нападна Украйна, вече няма нужда да се чака историята да си каже думата, отсега е ясно каква оценка ще му даде и в каква компания от себеподобни ще го постави. 

Съветските тайни служби след първоначалното си стъписване от разпадането на Съветския съюз виждат шанс да си върнат властта като я поверят в ръцете на своя възпитаник. Развенчан е митът за "бившата" КГБ – Съветският съюз е останал в миналото, но не и КГБ, мрежите му за влияние в политиката, икономката, армията, медиите и прочие са се оказали по-силни и от преди, пише журналистът от "Файненшъл Таймс" Катрин Белтън в своята книга "Хората на Путин".

Тайните служби, подобно на войната, легитимират и в мирно време отнемането на човешки живот без съд и присъда. Такава власт, която произтичаща от тайните служби, е програмирана да плаши, наказва и унищожава, а не да гради. И това ясно личи по разликата между благосъстоянието и гражданските свободи на руския народ и народите от западните държави, които са го изпреварили с десетилетия в цивилизационното си развитие. Вярно е, че в началото намерението на Путин сякаш е да въведе стандартите на западния начин на живот в Русия и да я превърне във "втора Америка", което предразполага западните политици и те го кредитират с доверие чак до инвазията му в Украйна, пише DW.

Войната в Украйна отваря и тихи фронтове, защото е сигнал към създадените в Европа руски проксита да минат в настъпление. Ние първи чухме сигнала и се задейства план за смяната на правителството на Кирил Петков, подкрепящо Украйна, с ново, подкрепящо Русия.

Снимка: БГНЕС
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК