Харков е разтърсен от експлозии - без осветление, вода и комуникации

Окупаторите обстрелват жилищни райони и извършват терор срещу цивилни, заяви Олег Синегубов

21.06.2022 | 17:08 Редактор: Теодора Патронова
Харков е разтърсен от експлозии - без осветление, вода и комуникации

Руските войски отново атакуваха Харков. Местни жители съобщиха за експлозии и пожари, предаде агенция УНИАН. В някои райони на града след експлозиите има прекъсвания на осветлението, водата и комуникациите.

Руската атака беше потвърдена от началника на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов в Telegram.

"Окупаторите отново обстрелват жилищни райони на Харков и извършват терор срещу цивилни! Регистриран е обстрел в квартал Индустриален, по предварителни данни са ранени 7 цивилни. Данните се актуализират", написа той.

Синегубов призова жителите на Харков да бъдат максимално внимателни и да не излизат излишно на улицата. Наталия Попова, съветник на председателя на Харковския областен съвет, пише, че по време на днешния обстрел на Харков е загинало дете, съобщи БТА.

Очевидно Москва не се е отказала от намерението да атакува Харков. Преди два дни по украинската национална телевизия Вадим Денисенко, съветник на украинския министър на вътрешните работи, каза: "Русия се опитва да направи Харков фронтови град".

Преди седмица Ройтерс цитира казаното от украинския президент Володимир Зеленски, че страната му понася "болезнени загуби" в региона на Харков, източно от Киев, където Русия се опитва да заздрави позициите си, след като наскоро беше отблъсната. "Сраженията там продължават и трябва да продължим да се бием, да се бием здраво", добави той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК