Бен Стилър посети Зеленски в Киев: Ти си моят герой

Губернаторът на Луганска област заяви, че ситуацията е "изключително трудна" по цялата фронтова линия

21.06.2022 | 13:57 Редактор: Теодора Патронова

Продължават боевете за украинските градове Северодонецк и Лисичанск. В Киев американският актьор Бен Стилър се срещна с президента Володимир Зеленски. Обърна се към него с думите "ти си моят герой". Зеленски се радваше на успешна актьорска кариера преди да избере политиката.

Стилър е посланик на добра воля към ООН и преди посещението си в украинската столица се срещна с бежанци от войната.

Губернаторът на Луганска област, която се превърна в сцена на най-тежките руски нападения през последните седмици, заяви, че ситуацията е "изключително трудна" по цялата фронтова линия. Той призна, че руските сили контролират почти целия град Северодонецк.

Изключение е химическият завод "Азот", където стотици цивилни се укриват от жестоките атаки. Пътят, свързващ Северодонецк и Лисичанск с град Бахмут, е под постоянен обстрел.

"Следващите дни от седмицата ще бъдат решаващи. Вървим към най-важното решение на Европейския съвет, което ще бъде взето в петък. Както предрекох, Русия е много неспокойна заради нашите действия. Отново обстрелва Харков и Одеса, продължава с опитите си да завземе Донбас. Това е зло, което може да бъде успокоено само на бойното поле. Браним Лисичанск и Северодонецк. Това е регионът с най-тежки битки, но нашите силни момчета и момичета са там. Окупаторите получават сериозен отговор на действията си", заяви Зеленски.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК