fallback

Руското МО разкри как неутрализира противовъздушната отбрана на Украйна

Русия използва активно хеликоптери Ми-8 със системи за активно заглушаване Rychag-AV

19.06.2022 | 07:10 Автор: Елеонора Танева

Министерството на отбраната на Русия показа един от начините за преодоляване на украинската система за противовъздушна отбрана. Руските въоръжените сили активно използват хеликоптери Ми-8 със системи за активно заглушаване Rychag-AV. МО демонстрира работата на екипажа на такъв хеликоптер.

"Системата Rychag е инсталирана вътре в хеликоптера. Разполагаме с мощни станции, които ни позволяват да заглушаваме системите за противовъздушна отбрана от всякакви модификации на дълги разстояния дълбоко във вражеска територия. Ние сме невидимият щит, който пази нашите крилати братя, докато нанасят удари по вражески цели", каза пред репортери командирът на екипажа на хеликоптер Ми-8 Сергей, цитиран от ТАСС.

Системата за активно заглушаване Rychag-AV има достатъчно мощност, за да порази вражеската електроника на разстояние до няколкостотин километра. С нейна помощ хеликоптерите могат да провеждат електронно разузнаване и да неутрализират системите за командване и управление на противника. Системата осигурява групова защита на авиацията, както и на наземната техника.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback