Лидерът на ДНР призова Русия да "освободи" цяла Украйна

"Да се освободи безусловно руския град Киев, включително и Западна Украйна", заяви Денис Пушилин

17.06.2022 | 17:03 Редактор: Здравко Черкезов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин каза днес, че Русия трябва да продължи военното си настъпление, за да "освободи" цяла Украйна и да превземе Киев, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

"Смятам, че би било правилно... (да се освободи) цялата територия на Украйна. Бих казал, да се освободи цялата територия на Украйна и безусловно руския град Киев, включително и Западна Украйна. Това ще позволи да не се прехвърли сложната отговорност на следващото поколение. Защото сега можем  да спрем някъде в освобождаването, да прехвърлим всичко най-сложно може би на следващото поколение. Правилно ли ще бъде това? Мисля, че не. Затова ако се замислим, на освобождаване подлежи цяла Украйна", каза Пушилин в кулоарите на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Започвайки инвазията си в Украйна на 24 февруари, Русия първоначално се опита да превземе Киев, но съпротивата на украинските сили я принуди да отстъпи. Оттогава Москва е съсредоточила настъплението си в Източна Украйна, в региона на Донбас, където се намират двете самопровъзгласили се Донецка и Луганска народни републики, чиято независимост руският президент Владимир Путин призна преди да започне инвазията си в Украйна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК