Руски генерал: Украинците ще използват химически оръжия в Суми, ще набедят Русия

Украинските военни се готвят да нанесат артилерийски удари от Сумска област

09.06.2022 | 08:30 Редактор: Елеонора Танева
Руски генерал: Украинците ще използват химически оръжия в Суми, ще набедят Русия

Служители на Службата за сигурност на Украйна планират да използват химически оръжия в Суми, за да обвинят руските въоръжени сили, че използват отровни вещества срещу цивилни. Това съобщи началникът на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация генерал Михаил Мизинцев.

По думите му, преди това украинските военни се готвят да нанесат артилерийски удари от Сумска област по граничните райони на Руската федерация, за да предизвикат ответен огън.

"След инсцениран ответен огън, украинските специални служби планират да разпръснат силно токсични вещества", твърди Мизинцев, цитиран от ТАСС

По негова информация военните в Суми вече били получили костюми за химическа защита. Проведено им било обучение за процедурата за обявяване на химическа тревога.

Целта била да обвинят руските въоръжени сили в използване на химическо оръжие срещу цивилни. Руският генерал подчерта, че въоръжените сили на Руската федерация не използват химическо оръжие. Всички запаси били унищожени в съответствие със сключените споразумения.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК