Британското разузнаване: Русия търпи тежки загуби в жива сила в Украйна

Липсата на опитни командири вероятно ще доведе до по-нататъшно спадане на бойния дух

30.05.2022 | 12:10 Редактор: Искра Ангелова
Британското разузнаване: Русия търпи тежки загуби в жива сила в Украйна

Британското военно разузнаване съобщава за тежки загуби в жива сила сред по-младите офицери в руската армия в сраженията в Украйна.

В последната сводка на министерството на отбраната, в която се прави преглед на състоянието на руската армия, се отбелязва, че загубата на голяма част от младото поколение професионални ръководни кадри вероятно ще задълбочи текущите проблеми с модернизирането на подхода към командването и контрола.

Разузнаването прогнозира, че липсата на опитни командири вероятно ще доведе до по-нататъшно спадане на бойния дух и липса на дисциплина в редиците на руските сили. Има достоверни сведения за бунтове в някои поделения на руските сили в Украйна, което е явен сигнал за деморализация, посочват от разузнаването, информира БНР.

В същото време анализаторът по въпросите на отбраната професор Майкъл Кларк заяви в интервю за Би Би Си, че руснаците хвърлят всичко в офанзивата в Лугански район, особено срещу Северодонецк, но без особен успех.

Според Кларк украинските сили са изправени пред много важно решение дали да се опитат да спасят Северодонецк, който скоро ще бъде обкръжен от всички страни, или да се изтеглят на по-безопасно място на запад.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК