Путин в разговор с австрийския канцлер: Украйна саботира преговорния процес с Русия

"Москва ще спазва договорите за доставка на природен газ за Австрия", заяви руският президент

27.05.2022 | 23:38 Редактор: Ваня Кузманова
Путин в разговор с австрийския канцлер: Украйна саботира преговорния процес с Русия

Руският президент Владимир Путин заяви днес в телефонен разговор с австрийския канцлер Карл Нехамер, че Украйна саботира преговорния процес с Русия, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

Путин също така информира Нехамер за предприеманите от Русия действия за осигуряване на безопасно преминаване на плавателни съдове в Азовско и Черно море и настоя Украйна колкото може по-скоро да разминира пристанищата, каза Кремъл.

Руският президент потвърди в разговора, че Москва ще спазва договорните задължения за доставка на природен газ за Австрия, беше посочено още в изявлението.

Според Кремъл Путин е определил като безпочвени опитите да се прехвърли отговорността за продоволствената криза в света върху Русия и е обяснил "истинските причини за тези проблеми, възникнали включително заради антируските санкции на САЩ и Европейския съюз", информира БТА. 

Нехамер заяви на пресконференция след разговора, че е казал на Путин, че руската компания "Газпром" ще бъде лишена от газохранилището в австрийския град Хайдах, ако не го запълва с природен газ.

Австрийският канцлер заяви, че руският президент му е казал, че Москва ще спазва ангажиментите си за доставка на газ и е готова да обсъди размяна на военнопленници с Украйна.

Как България посреща украинските бежанци?

По най-добрия възможен начин - държавата и гражданите показаха истинска човечност.
9%
Враждебно! Украинците се сблъскват с незаслужена злоба и агресия.
9%
С добри намерения, но с хаотични действия и липса на организация.
15%
Посрещаме ги отлично, а те се държат нагло с нас и ни се качват на главите!
68%
Общо 6114 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК