САЩ: Западните санкции срещу Русия вече имат огромно въздействие

САЩ ще продължат да максимизират въздействието на санкциите върху Русия заради войната

18.05.2022 | 18:20 Редактор: Ваня Кузманова
САЩ: Западните санкции срещу Русия вече имат огромно въздействие

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви в сряда, че западните санкции срещу Русия вече имат "огромно въздействие".

"Русия преживява рецесия, висока инфлация, остри предизвикателства във финансовата си система и неспособност да набави материалите и продуктите, от които се нуждае, за да подкрепя войната или икономиката си", каза Йелън пред репортери преди срещата на финансовите министри и управителите на централните банки на Г-7 в Бон, Германия, предаде Ройтерс.

Тя също така отбеляза, че е доста вероятно лицензът за плащане на руския дълг да изтече, допълвайки, че ако Русия технически не обслужва дълга си, това няма да отбележи значителна промяна в икономическата ситуация на Русия.

Според нея САЩ ще продължат да максимизират въздействието на санкциите върху Русия заради военната операция в Украйна, информира БНР. 

Запитана по темата, Йелън каза още, че американското правителство ще продължи да разглежда енергийните санкции със съюзниците. 

"Дискусиите продължават", каза тя, като добави, че "всички ние споделяме целта за намаляване на приходите, с които Русия ще трябва да купува стоки и услуги".

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК