Пътнически самолет излезе от пистата и пламна на летище в Китай, над 30 са ранените

Пострадалите са с навяхвания и охлузвания

12.05.2022 | 17:12 Редактор: Ваня Кузманова
Пътнически самолет излезе от пистата и пламна на летище в Китай, над 30 са ранените

Китайски пътнически самолет излезе от пистата по време на излитане и се подпали. При инцидента са пострадали над 30 човека, предаде Асошиейтед прес.

Самолетът на авиокомпания "Тибет еърлайнс" със 122 души на борда е трябвало да излети от югозападния китайски град Чунцин за Нинчи в автономния район Тибет. Видеокадри, излъчени от държавните медии, показаха как лявата част на самолета гори, а хора напускат бързо мястото на произшествието. На други кадри се виждаше как пожарни коли обливат с вода самолета. Инцидентът е станал сутринта, съобщи "Тибет еърлайнс".

Всички 113 пътници и девет души екипаж са били евакуирани от самолета "Еърбъс" А319-115 . При евакуацията 36 човека са пострадали. Те са навяхвания и охлузвания.

"При излитането екипажът на полета е установил нередност със самолета и е спрял излитането съгласно процедурите. Самолетът е излязъл от пистата и се е подпалил, след като двигателят се е ударил в земята. В момента огънят е изгасен", заявиха от Управлението за гражданско въздухоплаване на Китай, цитирани от БТА. 

От летището съобщиха, че около два часа след произшествието полетите са били възобновени и е започнало разследване. Една от трите писти е останала затворена.

Снимка: кадър Youtube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Alb11g завет 80г
преди 1 година