Русия обстрелва основната си цел - Славянск, Путин се готви за дълга война

Украинската армия си върна контрола над няколко ключови селища

11.05.2022 | 13:31 Редактор: Искра Ангелова

Украинските военни с голяма контраофанзива на север от втория по големина град Харков. Те са си върнали контрола над няколко населени места от руски войски в североизточната част на страната. Според американското разузнаване, дори Русия да спечели войната в Донбас, това няма да сложи край на конфликта, а Владимир Путин се готви за дълга война.

Украинският флаг отново се вее и в Рубижне - едно от няколко села, които украинската армия си върна през последните няколко дни.

"Въоръжените сили на нашата страна ни предоставиха добри новини за региона около Харков. Окупаторите постепенно биват изтласквани от града", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

През последните 24 часа ракети са ударили два района на град Славянск в Източна Украйна. Той е и основната цел на руските сили, които се опитват да пробият украинската отбрана.

Продължават ударите и над завода "Азовстал" в Мариупол. Ракети са предизвикали пожар на два етажа. Под звука от бомби и неясното бъдеще за останалите там последни украински военни. Катерина се опитва да разведри обстановката. Тя пее на своите братя по съдба и всички са категорични - ще се борят докрай.

В същото време камарата на представителите на САЩ одобри 40 милиарда долара помощ за Украйна, която вероятно ще бъде одобрена и от Сената.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК