Зеленски: Украйна вече е пълноценна част от свободния свят и обединена Европа

Руска бомба уби 60 души, укривали се в училище в Луганск

09.05.2022 | 07:52 Редактор: Тодор Петров
Зеленски: Украйна вече е пълноценна част от свободния свят и обединена Европа

60 души, укривали се в училище в източния украински регион Луганск, са загинали при руска бомбардировка, съобщи тази нощ украинският президент Володимир Зеленски. 

Губернаторът на Луганска област Серхий Гайдай заяви по-рано, че 90 души са се били приютили в сградата на училището в украинското село Билохоривка, 30 от тях са спасени.

По думите му руски самолет е хвърлил бомбата в събота. Няма коментар от страна на Русия. През последните осем години голяма част от региона се намира под контрола на подкрепяни от Русия сепаратисти.

В поредното си обръщение към нацията тази нощ президентът Зеленски каза:

Сигурен съм, че този ден в Украйна показа, че вече сме пълноценна част от свободния свят и обединена Европа. Това е очевиден контраст със самотата на Москва в злото и омразата, която всички ще видят по-късно днес.

Вчера за Украйна беше изпълнен с дипломатически събития ден - с посещения на канадския премиер Джъстин Трюдо, председателя на германския Бундестаг Бербел Бас, първата дама на Съединените щати Джил Байдън, също и музиканти от ирландската банда U2, припомни БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК