Зеленски: Злото се завърна! В различна форма и лозунги, но със същите цели (+ВИДЕО)

Обръщението на украинския президент е по повод Деня на победата

08.05.2022 | 14:41 Редактор: Елеонора Танева

Злото се завърна в Украйна. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в емоционалното си видео обръщение по случай 8 май, Деня на победата, на който Европа отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред съюзниците във Втората световна война.

"Животът, за който войниците се сражаваха в онази война, приключи на 24 февруари, когато започна руската инвазия в Украйна. Злото се завърна. Отново! В различна форма, под различни лозунги, но със същите цели", каза украинският президент.

Той подчерта, че Украйна и нейните съюзници ще победят. "Злото не може да остане ненаказано, то не може да се скрие в бункер", каза той.

Специалното видео обръщение за днешния ден е черно-бяло. На него Зеленски стои на фона на разрушени и опожарени жилищни сгради в Бердянка, недалеч от Киев.

Нацисткият лидер Адолф Хитлер прекара последните дни от живота си в бункер в Берлин, където се самоуби през последните дни на войната, припомня Ройтерс. 

Инвазията в Украйна отне живота на хиляди хора и направи близо 10 милиона души бежанци. Тя доведе до сурови западни санкции срещу Москва и породи опасения от по-остра конфронтация между Русия и Запада.

В Русия Денят на победата 9 май е един от главните празници - възпоменание за огромните жертви, дадени от Съветския съюз във войната с нацистка Германия.

Снимка: кадър Youtube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 1 година
"Злото" са такива повърхностни и платени драскачи като тези в този поръчков провален сайт. Сигнализирай за неуместен коментар