Съпругата на Зеленски: Руснаците искат да ни унищожат, извършват геноцид

Според Олена Зеленска войната не е променила съпруга ѝ

29.04.2022 | 22:39 Редактор: Теодора Патронова
Съпругата на Зеленски: Руснаците искат да ни унищожат, извършват геноцид

Руските сили искат да "извършат геноцид" и да "унищожат украинците". Това каза първата дама на Украйна Олена Зеленска в интервю за полския вестник Rzeczpospolita. По думите на Зеленска действията на Кремъл в Украйна са довели директно до заключението, че Русия се опитва да "унищожи" страната.

"Да, убедена съм, че руснаците искат да ни унищожат. Те искат да извършат геноцид. И няма значение какво казват, защото думите им не съвпадат с делата им", допълва Зеленска, цитирана от БГНЕС.

Първата дама смята, че войната в Украйна не е променила съпруга ѝ, президентът Володимир Зеленски. Той винаги е бил "човек, на когото можеш да разчиташ".

"Той остана човек, който никога няма да се провали. Просто сега целият свят е видял това, което може би не е било ясно на всички преди", допълва първата дама на Украйна.

Одобрявате ли кампанията на премиера и ще дарите ли пари за оръжия за Украйна?

Да, много добра инициатива! Вече дарих/ще даря една заплата за целта.
8%
Не, идеята е много лоша! Не е работа на гражданите да събират пари за оръжия за чужда държава.
86%
Със смесени чувства съм след предложението, но няма да даря пари за оръжия за Украйна.
6%
Общо 5184 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Иванова
преди 1 година
Невероятен Зеленски! Той е олицетворение на исторически президент, какъвто отдавна е нямало в Европа! Много президенти трябва да се учат от него,особено РадеФ как се сплотява един народ и как се защитава родината.Путин е Хитлер на 1 век - гротескно падение - изверг.Путин- резилът на21 век.Мразен от всички свободомислещи хора, възхвалян само от престъпници, слабообразовани нискочели двуноги , непрочели книга, както и от и крепосните селяни от Сибир, с клозетите на двора. Сигнализирай за неуместен коментар