Украински командир: Врагът ни превъзхожда 10 към 1, това са последните ни часове

"Призоваваме и молим всички световни лидери да ни помогнат", апелира Серхий Волина

20.04.2022 | 09:35 Редактор: Искра Ангелова
Украински командир: Врагът ни превъзхожда 10 към 1, това са последните ни часове

Командирът на украинските морски пехотинци, които се сражават в последната украинска крепост - Мариупол, заяви, че силите му "може би са изправени пред последните си дни, ако не и часове".

"Врагът ни превъзхожда 10 към едно", заяви Серхий Волина от 36-а самостоятелна бригада на морската пехота, укриваща се в обсадената фабрика "Азовстал" - огромен завод с подземни тунели, където украинските защитници са притиснати от руските бойци.

"Призоваваме и молим всички световни лидери да ни помогнат", казва Волина във видеозапис, публикуван във Facebook. "Молим да използват процедурата за извличане и да ни отведат на територията на трета държава".

Не е възможно да се провери информацията, предоставена от двете воюващи страни, предвид мащаба на боевете и липсата на комуникации в Мариупол.

Смята се, че руските сили постепенно си пробиват път към града, а някои украински представители заявиха във вторник, че болница в близост до завода "Азовстал" е била разрушена.

Волина заяви, че руснаците имат "предимство по въздух, в артилерията, в сухопътните си сили, в оборудването и в танковете".

"Ние защитаваме само един обект - завод "Азовстал" - където освен военнослужещи има и цивилни, станали жертва на тази война", добави той, цитиран от БГНЕС.

Във вторник Русия призова украинските сили в Мариупол "незабавно" да сложат оръжие в нов ултиматум. Нейното министерство на отбраната заяви, че украинските сили, които все още се крият в "Азовстал", са изправени пред "катастрофална ситуация".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 2
Читател
преди 2 години
Два квадратни метра бял плат,знамето което ще спре войната на минутата.Не може Байдън от Америка да ви помогне,както обеща. Бялото знаме пред руските войници,е гаранцията да настъпи мир който ви е нужен. Сигнализирай за неуместен коментар