Украйна удържа мащабната руска офанзива, контраатакува на места

САЩ, Великобритания и Канада ще изпратят още военна помощ на Киев

20.04.2022 | 07:08 Редактор: Теодора Патронова
Украйна удържа мащабната руска офанзива, контраатакува на места

САЩ, Великобритания и Канада ще изпратят още оръжие за подкрепа на Украйна в новата фаза на войната. Това стана ясно след разговори между лидерите на трите държави и европейските им съюзници.

В Украйна бойните действия се водят на различни фронтове. Засега украинските войски успяват да удържат на мащабната руска офанзива в източната част на страната. По информация на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, на много места украинските сили успяват да преминат в контранастъпление.

Същевременно Русия постави пореден ултиматум на украинските войници в Мариупол и металургичния завод "АзовСтал", където се укриват стотици украинци - да се предадат до 14 часа днес. Всички, които го направят, ще бъдат пощадени.

В последните часове бе съобщено за обстрел на град Николаев в южната част на страната. Кметът на града призова в Telegram жителите да се укрият и да стоят далеч от прозорците. Към момента няма информация за пострадали.

Очаква се през следващите дни американският президент Джо Байдън да обяви нов пакет военна помощ за Украйна, отново на стойност 800 милиона долара.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК