Руски магнат: Няма полза от безумната война, умират невинни хора и войници

Богатството на Тинков се оценяваше на повече от $4,4 млрд., но той загуби статута си на милиардер

20.04.2022 | 08:21 Редактор: Теодора Патронова
Руски магнат: Няма полза от безумната война, умират невинни хора и войници

Руски магнат разкритикува "клането", извършвано от Москва в Украйна, и призова Запада да прекрати "безумната война" в пост в Instagram.

"Не виждам нито един бенефициент от тази безумна война! Умират невинни хора и войници", написа 54-годишният Олег Тинков на руски език. Според него "90%" от съгражданите му руснаци също са против тази война. Останалите 10% "са идиоти", казва той.

Тинков е един от най-известните руски предприемачи. Той основава през 2006 г. банка "Тинкофф".

В Instagram той добави: "Събуждайки се с махмурлук, генералите разбраха, че имат скапана армия. А как армията ще бъде добра, ако всичко останало в страната е гадно и затънало в непотизъм, подмазвачество и слугинаж?"

Преди Русия да нахлуе в Украйна в края на февруари, богатството на Тинков се оценяваше на повече от 4,4 млрд. долара. Оттогава обаче той е загубил статута си на милиардер, тъй като акциите на неговата банка се сринаха, съобщи "Форбс" миналия месец, припомня БГНЕС.

В отделно изявление на "Тинкофф банк" се казва, че това е "личното мнение" на своя основател, като посочи, че той вече не взема решения за компанията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК