Путин: Отказът на част от енергийните ресурси засегна милиони, инфлацията минава тавана

"Цените се покачват навсякъде", заяви руският президент

13.04.2022 | 14:18 Редактор: Искра Ангелова
Путин: Отказът на част от енергийните ресурси засегна милиони, инфлацията минава тавана

Отказът на някои западни страни от нормално сътрудничество и от част от руските енергийни ресурси вече удари милиони европейци, засегна и САЩ. Това каза руският президент Владимир Путин на среща за развитието на Арктическата зона на Руската федерация, предава ТАСС.

"Отказът на редица западни страни от нормално сътрудничество, включително част от руските енергийни ресурси, вече удари милиони европейци, предизвика истинска енергийна криза, засегна и САЩ. Цените се покачват навсякъде, инфлацията минава тавана, за тези страни това е безпрецедентно", допълни още Путин, цитиран от "Труд".

Русия може да увеличи потреблението на своя петрол, газ и въглища на вътрешния пазар и да увеличи доставките за други региони на света, каза президентът.

"Що се отнася до руския петрол, въглища, газ, ние ще можем да увеличим потреблението им на вътрешния пазар, да стимулираме преработката на суровините, а също и да увеличим доставките на енергийни ресурси за други региони на света, където те наистина са необходими", коментира Путин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК