Писмо, пропито с кръв и сълзи - дете с разтърсващи думи до убитата си майка в Украйна

"Мамо, това писмо е моят подарък за теб за Деня на жената на 8 март. Благодаря ти за най-добрите девет години в живота ми"

12.04.2022 | 09:10 Редактор: Елеонора Танева
Писмо, пропито с кръв и сълзи - дете с разтърсващи думи до убитата си майка в Украйна

Писмо на украинското момче до починалата му майка разплака делегатите на Съвета за сигурност на ООН.

Писмото бе прочетено от украинския посланик в ООН Сергей Кислиця. Трогателното писмо е публикувано преди няколко дни и е написано от деветгодишно момче, след като майка му е била убита от руски войници.

"Мамо, това писмо е моят подарък за теб за Деня на жената на 8 март. Благодаря ти за най-добрите девет години в живота ми. Много благодаря за детството ми. Ти си най-добрата майка на света. Никога няма да те забравя. Желая ти късмет в небесата. Пожелавам ти да стигнеш до рая. Ще се опитам да се държа добре, за да стигна и аз до рая", написа момчето.

Кислиця каза, че майката на момчето е била убита от руски войници, докато с детето се опитвала да избяга от обсаден от руската армия град. Жената била убита на място, а момчето останало в колата. След часове местните жители го открили и завели в спасителен център, разказа посланикът, цитиран от БГНЕС. 

"Такива писма не трябва да се пишат. Ако има такива писма в 21-ви век, значи, че нещо се е объркало ужасно много, включително тук, в Организацията на обединените нации. Това би означавало, че неговият механизъм за поддържане на международния мир и сигурност не работи правилно и трябва да бъде поправен. Но могат ли да бъде той коригиран, докато на Русия е позволено да използва правата на постоянен член? Ако не успеем да спрем Кремъл, все повече деца ще стават сираци. Все повече майки ще губят децата си", каза посланикът.

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 години
Поредните манипулации на украинските власти за отзив на съчувствие от ООН. Руснаците да свикнат да пишат такива сърцераздирателни писма. Няма само слугите на престарелия дядо Джо, Боби Джонсън и танте Урсула да ги пишат. Сигнализирай за неуместен коментар