Зеленски: Украйна не разполага с оръжията, които са ѝ нужни, за да спаси Мариупол

Великобритания проверява съобщенията, че Русия е използвала химически оръжия срещу обсадения град

12.04.2022 | 07:26 Редактор: Елеонора Танева

Великобритания се опитва да провери съобщенията, че Русия е използвала химически оръжия при атака срещу обсадения украински град Мариупол. Това съобщи външният министър на страната Лиз Тръс, цитирана от Франс прес. 

"Информации сочат, че руските сили може да са използвали химически агенти при нападение срещу населението на Мариупол. Работим спешно с нашите партньори, за да проверим ", написа Тръс в Twitter.

По-рано отрядът "Азов", който отбранява Мариупол, съобщи за руски дрон, който е разпръснал "токсично вещество" върху военни и цивилни в града. В резултат няколко души получили респираторни и неврологични проблеми. Тези твърдения обаче не могат да бъдат потвърдени по независим път. 

Украйна не разполага с оръжията, които са ѝ нужни, за да спаси Мариупол.  Това заяви късно вчера украинският президент Володимир Зеленски. По-рано той предупреди, че Русия може да използва химическо оръжие в страната без да посочва дали това е станало до момента. Русия отрича да е извършвала военни престъпления по време на офанзивата в Украйна.

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Алеков
преди 2 години
Нямаш оръжие,нямаш армия,вдигаш бялото знаме,за да спре войната,която ти предизвика. Говориш за мирни преговори с Москва,а продължаваш да хленчиш,да ти доставят оръжие. Сигнализирай за неуместен коментар