САЩ: Русия ще продължи да незачита цивилните, Украйна показва ефективна съпротива

"Съсредоточаването на конфликта в Донбас предвещава по-продължителна и кървава следваща фаза", смята говорителят на Пентагона

12.04.2022 | 12:34 Редактор: Жаклина Иванова
САЩ: Русия ще продължи да незачита цивилните, Украйна показва ефективна съпротива

Говорителят на Пентагона Джон Кърби описа новия руски военен лидер, назначен да ръководи инвазията в Украйна, като човек, който е познат с "напълно незачитане" на цивилни граждани.

Кърби отказа да говори с подробности за руския генерал Александър Дворников, но отбеляза, че руските военни са познати с жестоки действия, които сега се очаква да целят подкрепа на частите  в Донбас.

За Вашингтон руските военни действия, след като както изглежда са претърпели загуба в района на Киев, се насочват към региона Донбас. Американски военни официални лица припомнят, че там военни действия се водят от 2014 г. след анексирането на Крим.

"За съжаление, всички ние можем да очакваме, че същите жестоки тактики, същото незачитане на живота на цивилни и инфраструктура вероятно ще продължат", каза говорителят по въпроса за очакването на пренасочването на руските военни на изток.

Кърби допълни, че съсредоточаването на конфликта в Донбас предвещава "по-продължителна и много кървава следваща фаза".

Говорителят на Пентагона посочи, че украинците показват една "много непреклонна, много ефективна, много способна съпротива срещу руските военни", предаде БНР.

Темата за руската инвазия в Украйна бе коментирана и по време на виртуална среща между американския президент Джо Байдън и индийския премиер Нарендра Моди.

Според Белия Дом срещата е била продуктивна, като на нея Байдън е казал на Моди, че увеличаването на вноса на руски енергийни източници не е в интерес на Индия.

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Какво правят шеф на ЕК, премиер на ВБр от страни неучастващи в тази война, в столицата на Украйна? А ако при евентуална бомбардировка на Киев някой от двамата или недай си боже и двамата пострадат, вкл. загинат? Та това си е чиста провокация? Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 години
Скъпи дядо Джо, война е и вие много добре знаете, че зверствата, които извършиха USA войниците с пленниците от Виетконг, са недостижимиотрязване половитеоргани на мъже и жени, бесене с главата надолу и одиране живи, изгаряне на мирни жители с ***, изгаряне на палмовите гори със специфичен хербицид и мн.др. Такива неща руските войски няма да правят, но употреба на средства за масово унищожение дано не стане наложителна поради явните провокации на НАТО и САЩ. Какво правят шеф на ЕК, президенти Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 години
САЩ или онова изветряло в напреднала деменция старче, което подлуди Европа и света? Сигнализирай за неуместен коментар