Руският посланик в САЩ предупреди: Помпането на Украйна с оръжия е път към пряка война

Западните държави са пряко замесени в текущите събития, заяви Анатолий Антонов

09.04.2022 | 10:33 Редактор: Здравко Черкезов
Руският посланик в САЩ предупреди: Помпането на Украйна с оръжия е път към пряка война

Американското издание на Newsweek публикува интервю с руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, в който той твърди, че нежеланието на киевския режим да спре геноцида над руснаците и да изпълни задълженията си по международните споразумения е довело до военните действия в Украйна.

Посланикът добави, че заради "националистическата ярост и реваншистките настроения на киевския режим" Украйна "избра пътя на бърза милитаризация" с помощ от чужбина. "Страните от НАТО започнаха военно развитие на Украйна. Тя беше наводнена от западни оръжия в момент, когато президентът Владимир Зеленски обяви плановете на Киев за придобиване на ядрени оръжия, които биха застрашавали не само съседните страни, но и целия свят", каза Антонов, цитиран от БГНЕС.

"Западните държави са пряко замесени в текущите събития, тъй като продължават да напомпват Украйна с оръжия и боеприпаси, като по този начин провокират допълнително кръвопролитие", каза дипломатът. Предупреждаваме, че подобни действия са опасни, тъй като са насочени срещу нашата държава. Те могат да изведат САЩ и Русия по пътя на пряка военна конфронтация. "Всякакви доставки на оръжия, военна техника от Запада, извършвани с транспортни конвои през територията на Украйна, са легитимна военна цел за нашите въоръжени сили", подчерта посланик Антонов. 

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
КОЛКО БЪЛГАРИ СА УБИ
преди 1 година
КОЛКО ЛИ БЪЛГАРИ СА УБИТИ ОТ БОМБАРДИРОВКИ В ИЗТОЧНА УКРАЙНА ???А В РАЙОНА ОКОЛО КРИМ??? ТАМ ИМА МОНОГОБРОЙНИ БЪЛГАРСКИ СЕЛА, А И НАШИ СЪНАРОДНИЦИ, ДОРИ ВМАРИОПОЛ- СРИНАТИЯ ГРАД!НО ТОВА Е Т-А-Й-Н-А !!! Г-О-Л-Я-М-А Т-А-Й-Н-А-Н-А!!! НЕКА НЕ СЪРДИМ МАЙКА НИ МИТРОФАНОВА С ПОДОБНИ ВЪПРОСИ. Сигнализирай за неуместен коментар
1
12 rate up comment rate down comment 5
Българка
преди 1 година
Тази наша цивилизация ще приключи , ако това стане! Руснаците да прави, че Украйна убиваше руснаци, дори и деца. Не виждам България да се вайка за убитите бесарабски българи. Що за държавници имаме?!?! Сигнализирай за неуместен коментар