Русия: Знаем, че в България имаме много приятели, които не се поддават на пропагандата

"Възмутени сме от поредния акт на вандализъм срещу мемориал на съветските воини в Добрич", заяви Мария Захарова

08.04.2022 | 23:15 Редактор: Искра Ангелова
Русия: Знаем, че в България имаме много приятели, които не се поддават на пропагандата

Русия настоява българските правоохранителни органи да проведат разследване във връзка с оскверняването на паметника на съветските воини в Добрич. Това се казва в разпространено изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Захарова подчерта, че Москва е възмутена от поредния акт на вандализъм срещу мемориал на съветските воини в Добрич, където престъпници са осквернили паметника костница. "Настояваме българските правоохранителни органи да проведат цялостно разследване, да установят и накажат виновниците, да осигурят надлежната охрана на руските/съветски паметници и костници", каза Захарова, цитирана от "Труд".

"Безусловно вината за поредното безобразно посегателство лежи върху непосредствените извършители - лишени от съвест и нямащи представа нито за историята, нито за това, което точно сега се случва в Европа. Ясно е също така, че това злодеяние се вписва в "мейнстрийма" на русофобията, култивирана от властите на държавите от НАТО и Европейския съюз, които се опитват да разрушат приятелските чувства и взаимната симпатия, свързващи руския и българския народ", добави говорителката.

"Убедени сме, че този замисъл е обречен на провал. Знаем, че в България имаме много приятели, които старателно пазят нашите общи традиции и не се поддават на безсрамна пропаганда", заключи говорителката.

Трябва ли страната ни да изгони руския посланик Митрофанова?

Да, незабавно! Прекали със заплахите и обижда България във всяко свое изказване.
37%
Не трябва. Няма нужда допълнително да си разваляме отношенията с Русия.
39%
Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.
9%
Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.
16%
Общо 7028 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 2 години
"Разделяй и владей". Ако се поддадем на тези манипулации за пореден път народът ни ще бъде разделен. Напреженията вече са толкова големи, че се опасявам да не преминат в изстъпления, без да сме официално във война. То не бяха призиви да напускаме НАТО, да се разделя държавата и какво ли още не. Много ни е слабо обществото и податливо на манипулации. Нека бъдем по-внимателни и разумни. Сигнализирай за неуместен коментар
2
9 rate up comment rate down comment 6
Yana Todorov
преди 2 години
Ако се махне руския веднага да се освободи и американския . Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 12
анонимен
преди 2 години
Време е за откъсване на части от България и провъзгласяването им на независимост от София. Като патриот и загрижен за нацията човек съм силно обезпокоен от генетичния материал населващ столицата и плъзнал метастази из територията. Гласуващите за "десните" са тези, които търгуват България. Нека си живеят в София и се отделят от България. България ще пребъде и без продажниците. Само за 10 години ще минем софийския стандарт и ще се молят да се върнат в България!!! Сигнализирай за неуместен коментар