Експулсираха общо над 325 руски дипломати и служители в посолства

Това е един от най-големите дипломатически разриви между Запада и Русия

06.04.2022 | 11:29 Редактор: Тодор Петров
Експулсираха общо над 325 руски дипломати и служители в посолства

ЕС и съюзниците за два дни обявиха, че гонят 200 руски дипломати заради убийствата в Буча, пише британският "Гардиън". Изданието отбелязва, че откакто Москва е нахлула в Украйна, са експулсирани общо над 325 нейни дипломати и служители в посолства.

Вестникът коментира, че от понеделник насам европейски страни приканиха да ги напуснат 206 руски дипломати, които се прибавят към над 100-те изгонени до момента от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари, като се очаква този брой да нарасне още. 

Това е един от най-големите дипломатически разриви между Запада и Русия в последните години, посочва изданието. Москва използва ООН, за да "разпространява лъжи", каза Зеленски, докато на този фон руската икономика се срива, пише "Индипендънт".

Изданието отбелязва, че според Белия дом инфлацията ще съсипе Русия финансово. Международните санкции са разтърсили руската финансова система и сега тя е "пред крах", смята американското президентство. 

"Индипендънт" цитира думите на говорителя на Белия дом Джен Саки, според която това дали Русия ще изпадне скоро в невъзможност да обслужва дълговете си, ще зависи от това какъв отговор ще избере президентът Владимир Путин да даде на санкциите, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК