Украйна се обърна към Германия: Имаме нужда от по-силна подкрепа във войната

Украинският посланик в Берлин и президентът Володимир Зеленски отправиха критики към германските лидери

05.04.2022 | 15:18 Редактор: Жаклина Иванова
Украйна се обърна към Германия: Имаме нужда от по-силна подкрепа във войната

Украинският посланик в Берлин Андрий Мелник каза, че отново е призовал Германия да окаже на Киев по-силна подкрепа във войната с Русия, след като се разбра за масовите убийства в Буча, предаде ДПА.

През последните два дни Мелник и украинският президент Володимир Зеленски отправиха критики към германските лидери, като казаха, че те са полагали прекалено много усилия за помирение с Русия и че тази политика е довела до руската инвазия.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер, който беше германски външен министър от 2005 до 2009 г. и от 2013 до 2017 г., вчера за първи път призна за грешки в подхода си към Русия.

"Продължавахме да вярваме, че между нас може да има мостове, макар и Русия да не е вярвала в това. Нашите партньори ни предупреждаваха", изтъкна днес Щайнмайер пред радио "Дойчландфунк", предаде БТА.

"Като много от сънародниците си и аз бих искал президентът не само да покаже, че има угризения, но също и в качеството си на държавен глава да поиска от федералното правителство да си извлече поука от клането в Буча и от други зверства, които денонощно виждаме в Украйна", подчерта Андрий Мелник.

"По-конкретно това означава налагането на по-тежки санкции и енергийно ембарго", допълни посланикът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК