Посланикът на Украйна: Руснаците са готови да използват ядрено оръжие, ще спечелим войната

Москва ползва преговорите за параван, убеден е Виталий Москаленко

27.03.2022 | 13:54 Редактор: Елеонора Танева

Украйна ще спечели войната с Русия. Това заяви посланикът на Киев у нас Виталий Москаленко. Според него напредъкът в преговорите между Киев и Москва не е достатъчен, за да се прави заключение, че краят на войната е близо.

"Руснаците правят тези преговори, използвайки ги като параван, за да продължат да постигат своите цели с военни средства. За отвличане на вниманието, нещо взривяваш, но правиш други действия на друго място. Те могат да използват не само химическо, но и ядрено оръжие. Те вече използват касетни бомби, други, забранени от международни конвенции. Ние, Украйна, ще спечелим победа. Абсолютно убеден съм в това", заяви посланик на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Бившият външен министър и настоящ зам.-председател на парламента обаче е на мнение, че не бива да се търсят решения чрез военни действия.

"Щом се водят преговори, има шанс за дипломация. Много трудно една от страните ще постигне превъзходство или победа в кратки срокове. Като че и усилията на Украйна да се защити доведоха до възможността на НАТО и ЕС да подсилят Украйна и да окажат подкрепа", коментира Кристиян Вигенин.

А според бившия военен министър Велизар Шаламанов икономическата зависимост на страната ни от Русия трябва да се ограничи. 

"Когато планираме трябва да има и сценарий, при който Русия не е фактор в международните отношения, включително и икономически трябва да се справяме без Русия. Ние сме страната с най-висока степен на риск от развитие на ситуацията, най-висока степен на риск от НАТО и ЕС", подчерта Шаламанов.

Преди дни НАТО взе решение да укрепи източния фланг на Алианса. В България военната сила ще бъде увеличена с 900 души от Великобритания и Италия.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 1
мерзанов
преди 2 години
Замисляли ли сте се да публикувате и другата гледната точка - на Русия, и тяхното мнение? За какво са такива статии с гръмкото заглавие "Русия готова да изполва ядрено оръжие", защото така казал украински представител? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Гост
преди 2 години
*** фашистки мечтай си да спечелиш война и не руснаците искат да натиснат копчето вие украйнските фашисти Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 4
юлиян
преди 2 години
Ще загуби.Но обикновените украинци ще спечелят.Ще ги отърват от нацистите. Сигнализирай за неуместен коментар