Байдън във Варшава: Престъпникът Путин не може да остане на власт (+СНИМКИ)

Руските граждани не са наши врагове, заяви американският президент в речта си в Кралския замък

26.03.2022 | 20:37 Редактор: Елеонора Танева

Президентът Джо Байдън нарече руския си колега Владимир Путин тиранин и диктатор, който не може да остане на власт. В реч във Варшава Байдън осъди войната в Украйна и изрази съчувствие към украинския народ. По думите му с действията си Москва е "удушила демокрацията". 

"Вместо да се раздели НАТО, сега Западът е по-силен и по-обединен, отколкото някога е бил. Русия искаше по-малко присъствие на НАТО по границите си, но сега има по-силно, по-голямо присъствие", подчерта Байдън.

Той уточни, че руските граждани не са врагове. И заяви, че само за месец 200 000 руснаци са напуснали страната си. 

"Вие, руският народ, не сте наш враг. Отказвам да повярвам, че приветствате убийствата на невинни деца и възрастни хора. Или че се приемате болници, училища, родилни отделения да бъдат удряни с руски ракети и бомби. Или пък градовете да са обсадени така, че доставките да са прекъснати и украинците да умират от град. Милионите са прогонени от домовете си, половината от тях са деца. Това не са действия на велика нация", заяви Байдън.

"Владимир Путин не може да остане на власт", каза още Байдън, цитиран от БНР.

Той повтори, че Съединените щати стоят твърдо до Украйна, както и че вече наложените санкции над Русия са превърнали рублата в развалина.

"Тази война вече е стратегически провал за Русия. Мислеше си, че украинците ще се дадат без бой и явно не е внимавал в часовете по история. Вместо да разруши украинската решителност, бруталните руски методи я усилиха. Вместо да разруши НАТО, Западът е по-силен и обединен от всякога", заяви Джо Байдън.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
куку ригу
преди 1 година
каква джонга има на челото дето се приземи от 11 стъпало на стълбата на самолета Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
лични интереси
преди 2 години
Байдън има лично отношение към тази война, защото синът му печелеше добре в Украйна. Сигнализирай за неуместен коментар