Абрамович е сред руските милиардери, които опитват да се спасят в Дубай

Търсенето от руснаци на имоти в ОАЕ е нараснало с 40% от началото на март

25.03.2022 | 15:49 Редактор: Теодора Патронова
Абрамович е сред руските милиардери, които опитват да се спасят в Дубай

В най-лъскавите квартали на Дубай брокери на недвижими имоти казват, че запитванията от руснаци, които търсят вили и апартаменти, са нараснали главоломно. Сред тях е и Роман Абрамович, магнатът, който притежава футболния клуб "Челси", пише Bloomberg.

Макар че настоящото местонахождение на руския милиардер не е публично известно, през последните седмици той търси жилище на изкуствения остров във формата на палма Палм Джумейра в Дубай. Мястото е осеяно с луксозни имоти.

Интересът на магната към емирството е поредният знак, че все повече руснаци се насочват към града държава, докато други предпочитани юрисдикции налагат санкции и забраняват достъпа на някои от сънародниците им.  Адвокати на руски бизнесмени казват, че някои опитват да придвижат активи към ОАЕ, от което е част и Дубай. 

ОАЕ възприема предпазлива политическа позиция, която цели да запази отношенията с Русия за изненада на западни представители. Държавата в Персийския залив се въздържа по предложена от САЩ резолюция в края на февруари, осъждаща нашествието на Русия в Украйна, в Съвета за сигурност на ООН, като заяви, че резултатът от гласуването е предвидим.

Докато суперяхти, имоти и самолети с предполагаеми връзки с Кремъл са изземвани в цяла Европа, директни полети продължават да кацат от Москва в Дубай, където не са наложени санкции.

Търсенето от руснаци на имоти в Дубай е нараснало с 40% от началото на март спрямо февруари, съобщи руският вестник "Комерсант", като се позова на данни на имотната компания Golden Brown Group. Притокът на руснаци ще засили значението на Дубай, но може също така да усложни отношенията с дългогодишния съюзник САЩ, съобщават запознати източници. 

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК