Китай: САЩ използват кризата в Украйна и разпространяват слухове за нас

"Това е знак за злите им намерения", каза говорителят на Министерството на отбраната

25.03.2022 | 10:49 Редактор: Жаклина Иванова
Китай: САЩ използват кризата в Украйна и разпространяват слухове за нас

Говорителят на китайското Министерство на отбраната У Циен на журналистически въпрос за ситуацията в Украйна отбеляза, че се надява страните да продължат диалога, консултациите и преговорите, да играят конструктивна роля в реализирането на примирието и ситуацията да бъде облекчена час по-скоро.

Същевременно той подчерта, че в последно време САЩ непрекъснато разпространяват слухове за Китай, използвайки като повод украинската криза, което е знак за злите им намерения и показва на света, че не са се отказали от лошите си навици.

Относно руските открития за американските лаборатории в Украйна У Циен заяви, че САЩ са страната с най-много биологични лаборатории в света. Те са създали 336 такива в 30 държави, включително и на собствената им територията, предаде радио "Китай".

Според информация от неизвестен източник десетките биологични лаборатории в Украйна оперират по команда на американското Министерство на отбраната.

У Циен посочи, че тези дейности на САЩ не са достатъчно прозрачни и съществува риск за безопасността, който не може да се игнорира.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК