Трюдо: Не може да разочароваме Украйна, защото тя защитава нашата свобода

Премиерът подчерта, че съюзниците от Източна Европа може да разчитат на подкрепата на Отава

23.03.2022 | 21:58 Редактор: Теодора Патронова
Трюдо: Не може да разочароваме Украйна, защото тя защитава нашата свобода

Нашите приятели, в т.ч. и и съюзниците от Източна Европа, винаги могат да разчитат на подкрепата на Канада. Това каза пред Европейския парламент в Брюксел примерът на страната Джъстин Трюдо. Той допълни, че сигурността на Европа е важна и за сигурността на Канада

Трюдо припомни, че Канада ръководи тактическа група на НАТО в Латвия, в която са включени участници от 10 страни на Алианса. "Путин смяташе, че демокрацията е слаба", заяви той.

"Той гледаше на нашите разногласия и дебати като на слабост. Това обаче, което той така и не разбра е, че и в най-разпалените дебати това, което ни прави силни, е сериозната гражданска ангажираност. Демокрацията винаги ще е по-силна от авторитаризма. Путин смяташе, че сме разделени и мислеше, че може да отслаби ЕС и НАТО. Само че си направи сметките погрешно", добави премиерът.

Трюдо подчерта, че не можем да разочароваме Украйна, тъй като тя разчита на нас. "Те защитават нашата свобода, сигурност и демокрация", каза той и допълни, че трябва да продължим да й изпращаме помощ, в  т.ч. и военно оборудване, съобщи БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК