Дъщерята на Желю Желев с писмо до Петков, настоява да пратим военна помощ на Украйна

Не може да обичаш родината си и да заставаш с такава позиция, възмущава се Станка Желева

23.03.2022 | 19:13 Редактор: Искра Ангелова

Дъщерята на Желю Желев - Станка Желева, написа отворено писмо до министър-председателя Кирил Петков. Тя настоява България да заеме твърда и ясна позиция за войната в Украйна, да осъди действията на Москва и да изпрати военна помощ на Киев.

Станка Желева остро осъжда позицията на българските политици във връзка с войната в Украйна и отказа страната ни да изпрати военна помощ.

"Това за мен е национално предателство. Те предават българските интереси, интересите на Европа, те предават демократичните интереси. Не може да обичаш родината си и да заставаш с такава позиция", коментира историкът и художник Станка Желева.

Дъщерята на Желю Желев вече е входирала и отворено писмо до премиера.

"Почувствах го като мой личен дълг. Всеки ден, откакто е започнала войната в Украйна, си представям как би реагирал баща ми. Той би осъдил фашисткия режим на Путин", допълни тя.

Според Желева, начело на Русия стои диктатор и не е учудващо, че се е стигнало до тази война.

"Това е престъпление срещу руския народ, срещу Европа и срещу целия свят. Той трябва да бъде съден като военнопрестъпник и е крайно време да се изправят българските политици и да кажат, че Путин е военнопрестъпник", категорична е Станка Желева.

Тя настоява България незабавно да изпрати военна помощ на Украйна.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
българка
преди 2 години
Тази е луда и не е българка. Дано надделее разума и по-бързо да свърши тази война. Те незнаят за какво се бият. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
1
преди 2 години
САЩ могат да вземат 60 самолета МИГ 29 от Индия, от Перу, от Йемен и да ги дадат на Украйна. Не трябва да се заместват в конфликта съседните държави. Също С300 имат много страни които не са на границата с военните действия. САЩ имат достатъчно системи да спрат РФ, трябваше да го направят в началото на нападението. В момента могат да осигурят ядрен чадър над Украйна. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Тая
преди 2 години
Да отива в Украина, не да праща българите! Сигнализирай за неуместен коментар