Български евродепутати: В ареста на Борисов се вижда политическа мотивация

Андрей Ковачев и Ева Мендел имат въпроси по повод показността на акцията

18.03.2022 | 19:15 Редактор: Теодора Патронова

Арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова - с отзвук и в Европейския парламент. От най-голямата партия - Европейската народна партия, част от която е и ГЕРБ, имат въпроси по повод "показността" на акцията. 

"Върховенството на закона не може да бъде селективно - когато ни харесва да искаме да има върховенство на закона, когато искаме да има реванш, да не следваме върховенството на закона. Много е важно да има ясна обосновка защо се случва това през нощта, защо и как е намесена Европейската прокуратура. Как е възможно в цялата акция  да няма прокурор и съдия, който да е разрешил това, което се случва. Много неясноти и въпросителни, които навеждат на нехубави мисли за нивото на демокрацията", изтъкна евродепутатът Андрей Ковачев.

"Да, разбира се, колегите са абсолютно шокирани. Те не могат да повярват на начина, по който това се случва, без да има достатъчно информация. Когато е инициирано от вътрешен министър в действащо правителство след показания на министър - председателя е наистина много трудно да не виждаш политическа мотивация за този арест. Това го виждат и нашите колеги", заяви Ева Мендел.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУ