Джонсън: Украйна няма да влезе в НАТО скоро, Путин се провали драстично

Украинците показаха неукротим дух, подчерта британският премиер

17.03.2022 | 10:43 Редактор: Тодор Петров
Джонсън: Украйна няма да влезе в НАТО скоро, Путин се провали драстично

Няма начин Украйна скоро да се присъедини към НАТО, заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

"Решението за бъдещето на Украйна обаче трябва да бъде на украинския народ и на президента Володимир Зеленски", заяви той пред Sky news, цитиран от световните агенции.

"В един важен момент Путин се провали драстично. И той е, че не е разбрал какво го очаква, когато е изпратил войските си в Украйна. Подценил е многократно силата на украинската съпротива", каза Джонсън в интервю за BBC.

Той обвини Путин, че е извършил поредица от военни престъпления на ниво, което е невиждано в Европа от времето на Третия райх, а не от Втората световна война.

"Путин трябва да осъзнае, че сега ще се провали. Той няма да може да смаже и завладее Украйна, защото те показаха, че имат неукротим дух. Той трябва да се оттегли. Трябва да изтегли танковете и хората си. И трябва да има решение, което зачита волята на украинския народ. И това е, което Обединеното кралство ще подкрепи", обясни Джонсън.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Разбирачев
преди 2 години
Всеки прави каквото иска. Украйна иска едно, Джонсън друго, Путин трето. Всеки има право нали ???????????????? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Малдивите
преди 2 години
Няма ли английски пингвини в Украйна, че да вдигате флотилия с чужденци да се бият за западно пакистанското царство? Сигнализирай за неуместен коментар