Войната в Украйна ще продължи месеци, има различни сценарии за развитието ѝ?

Москва вече е напълно изолирана от Запада и ѝ предстои крах

15.03.2022 | 19:03 Редактор: Жаклина Иванова

Войната в Украйна ще продължи месеци, а не седмици, както се очакваше, прогнозират експерти. Москва вече е напълно изолирана от Запада и ѝ предстои крах, въпреки че бавно постига военните си цели в Украйна. Какви са сценариите за развитие на войната?

Въпреки неочаквано силната украинска съпротива, руснаците постигат целите си крачка по крачка, смята журналистът Петър Карабоев.

Според него обаче руските войници няма да влязат в градове да се сражават.

"Руската икономика няма да може да издържи дълго при това положение без да предизвика катастрофи и голямо страдание на самите руснаци.Те от своя страна, изглеждат готови да понесат още икономическа болка", каза Карабоев.

За Украйна ще е фатално, ако остане изолирана от света и без помощ, посочи журналистът.

"Западът въоръжава, за да не падне Украйна. Между победа и да не падне има съществена разлика. Руската армия не може да постигне победа в сегашния си вид. В сегашния си вид се видя, че има тежки проблеми - логистични, командни, комуникационни", добави той.

Русия се самоизолира, изолира я и Западът. В много направления това е бързо поправимо, но липсва доверие в Путин още преди да започне войната, уточняват експертите.

"Днес е особено важно да обърнем внимание върху тотално загубената комуникационна война от страна на Русия, въпреки че Путин опита да именува Западния свят, наричайки го "империя на лъжата". Вече сме в тотална информационна завеса. И от двете страни спряха информационните източници на своите опоненти", заяви политологът проф. Росен Стоянов.

А възможните изходи от войната за Русия са два. И нито един от тях не е добър.

"Късен Леонид Брежнев, късен Съветски съюз - недоимък, технологично изоставяне, семпъл и много беден начин на живот, толериращ корупцията. Или Северна Корея - агресивна, тотално изолирана от света държава - с ракети, с провокации и хакерски атаки", изтъкна Карабоев.

Продължителността на конфликта не може да бъде предвидена, не е изключено той да продължи месеци, дори години.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Гост
преди 2 години
Егати и редакцията ти си за нобелова награда хахахаха хахахаха хахахаха Сигнализирай за неуместен коментар