Ответен удар: Русия наложи санкции на Байдън и Блинкен

Те са реципрочна мярка на наложените от Вашингтон санкции срещу висши представители на властта в Русия

15.03.2022 | 17:50 Редактор: Жаклина Иванова
Ответен удар: Русия наложи санкции на Байдън и Блинкен

Русия наложи санкции на президента на САЩ Джо Байдън, държавния секретар Антъни Блинкен и други американски служители.

Москва обяви, че санкциите са реципрочна мярка на наложените от Вашингтон такива срещу висши представители на властта в Русия, включително президента Владимир Путин.

Европейският съюз даде "зелена светлина" на четвъртия пакет от икономически и индивидуални санкции срещу Русия. Списъкът със санкции на ЕС срещу Русия е "най-силният пакет от санкции, приеман някога от Европейския съюз в неговата история", заяви днес френският министър на финансите Бруно Льо Мер, преди да влезе в заседание на финансовите министри на ЕС.

Санкциите са насочени към руския бизнес и медиен елит, както и към няколко отбранителни компании.

Великобритания наложи персонални санкции на Владимир Путин, говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, говорителя на външното министерство Мария Захарова, министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Мерките включват замразяване на активи и забрана за пътуване до Обединеното кралство. По-рано Великобритания удари Русия и с търговски ограничения.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 2 години
Пълни глупости. Уж статията е за реципрочните санкции на Русия, а пак си казахме стихотворението за западните такива. Изобщо какви санкции е наложил Путин и в какво се изразяват? Пак ми загубихте времето. Сигнализирай за неуместен коментар